Törpe Cochin-Selyemtyúk- Lábtollas Törpetyúk És Bóbitás Fajtaklub
Törpe Cochin-Selyemtyúk- Lábtollas Törpetyúk És Bóbitás Fajtaklub
Törpe cochin
 
Menü
 
Kiállítások
 
Fordítások/cikkek
 
Klubtagok a neten
 
M.G.K.SZ. és Fajtaklubok
 
Törpe Cochin fajtaleírása

 

 

 

 Törpe cochin

Származás: Kína. 1886-ban bevezették Németországba.

Összbenyomás: tömeges, mélyállású tyúkocska, széles lekerekített, előröl mélyen hordozott testel. Nagyon telt, puha, pihetoll gazdag tollazattal, mely minden formát lekerekít (toll labda).

Fajtajellegek a kakasnál:

Törzs: nagyon széles és teltnek tűnő; előre dőlt test; melyállású.

Nyak: rövid; telt, széles, puha nyaktollazattal, mely a vállakra és a hátra esik.

Hát: széles, rövid; a far irányába emelkedő.

Vállak: széles, nem kiálló.

Szárnyak: kicsi, de széles, erősen testhez simuló, a pihetollazatban beágyazódva.

Nyereg: erősen kifejlett nyeregtollazat.

Farok: puha tollakból álló, jól zárt far, mely rövid, széles és telt tollazatú továbbá érősen domborúan ívelt és minden oldalról lekerekített.

Mell: széles és telt, mélyen hordozva.

Has: telt; puha; toll gazdag.

Fej: viszonylag kicsi.

Arc: sima; a szemek fölött finom tollakkal kitöltve.

Taréj: egyszerű; kicsi; egyenes tartású; egyenletes cakkozással.

Állebenyek: jól lekerekített; vékony szövetűek.

Füllebenyek: vörösek.

Szemek: az írisz színe vörös; narancsszínű írisz engedélyezett, a feketék- és a nyírfaszínűeknél vörösbarna színű írisz engedélyezett.

Csőr: rövid; erős; a színe hasonlít az adott lábszínhez.

Combok: erősek; rövidek; toll gazdagok; erős párnaképződéssel; jól kifejlett sarkantyútollakkal, melyek puha tollakból állnak.

Lábak: rövidek; erősen tollazok.

Lábujjak: négy darab; középhosszúak; a középső- és a külső lábujj erősen tollas.

Tollstruktúrák:

Sima: a tollazat puha és telt, dús pihetollazattal.

Fodros: A fedőtollazat jól felgöngyölített fodrokat képez (minimum egy fél fordulat). A fejhez feligazított nyaktollak egy gallért képeznek. Minden tollnak széles zászlója van. Csak az evezők és a farok kevesebben zárt, mint a simatollúaknál.

Fajtajellegek a tyúknál:
Az összbenyomásban tömegesebb, mint a kakas, mert melyebb, előre dőltebb tartása van és a lazább tollazattal rendelkezik. A nyeregpárnak nagyon teletek, domborúak és mint far, a legmagasabb pont a farok közepe után emelkedő. Fej, taréj és állebenyek tetszősebb mint a kakasnál.


Durva hibák a fajtajellegben:
Keskeny vagy hosszú test; magas állás; feligazított tartás; túl lapos, hegyes vagy nyitott far (túl kevés labdaforma); túl gyenge párna- és sarkantyútoll-képződés; hiányzó középső lábujj tollazat; fehér szín a füllebenyekben.

Színváltozatok:

Utasítás: minden színváltozat a fodros tollazatban is elismert


 
Törpe páduai
 
Naptár
2019. Január
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
<<   >>
 
Pontos Idő
 
Számláló
Indulás: 2008-11-09
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Díszbaromfisok, galambászok
 

Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!    *****    RIZLINGDAYS BLOG ! MAKEUP, STUDY TIPS AND ALLDAYS FOR YOU ABOUT ME    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    REAVER GROVE | urban fantasy frpg