Törpe Cochin-Selyemtyúk- Lábtollas Törpetyúk És Bóbitás Fajtaklub
Törpe Cochin-Selyemtyúk- Lábtollas Törpetyúk És Bóbitás Fajtaklub
Törpe cochin
 
Menü
 
Kiállítások
 
Fordítások/cikkek
 
Klubtagok a neten
 
M.G.K.SZ. és Fajtaklubok
 
Törpe cochin színváltozatok

Színváltozatok és hibák az EE standardban feltüntetett sorrend szerint:

 

 1. Sárga:

Egyöntetű aranysárga szín, sárga tollgerinccel. A kakas farkában kis bronzos árnyalat megengedett. A lábak színe sárga.

Durva hibák: A fekete berakódások a tollazatban; liszt.

 1. Fekete:

Zölden csillogó fekete tollazat, az alsó tollazat sötét. A lábak mindkét ivar esetében sárgák. A kakas lábszíne sárga, a tyúké sárga szürkés árnyalattal.

Durva hibák: fehér szín a tollazatban és a matt vagy lilásan csillogó tollazat.

 1. Fehér:

Tiszta fehér szín, a lábak sárgák.

Durva hibák: erős sárga árnyalat, mely nem a vedléskor jelentkező sárga szín.

 1. Kék:

Egyöntetű szegély nélküli kék, jól színezett farokkal. A kakas  feje, nyak és a nyeregtollak, valamint a szárnyfedők majdnem bársonyfeketék. A tyúk nyaki tollazata sötétebb kékben kívánatos. A lábak színe sárga sötét árnyalat engedélyezett.

Durva hibák: A fehér vagy vörös színű tollak jelenléte, a kakas túl világos nyak- és nyeregtollazata, erős szegély, jelentős barna berakódások.

 1. Gyöngyszürke:

Mindkét ivarnál a felső és alsó tollazat és a lábtoll egyöntetű lehetőleg világos szürkéskék, mely, a finom sötétkék borsozottság a nyak- és nyeregtollazatban nem büntetendő. A lábak ólomszürkék, sárga színátmenettel, a talpak sárgák.

Durva hibák: Erősen hajszerű vagy nagyon keskeny tollak a faron; foltos felső szín, erős sárgás árnyalat, sötét szegélyezettség a nyak- és nyeregtollazatban; más színű tollak.

 1. Vörös:                                 

KAKAS: egyöntetű telt, nem túl sötét csillogó vörös. Az alsó tollazat lehetőleg vörös. Az evezők vörösek, valamennyi fekete a belső zászlókon  megengedett. A farok vörös vagy feketés bíborszínű. Enyhe, alig látható fekete rajzolat a nyak- és nyeregtollazatban megengedett.

TYÚK: egyöntetű telt vörös, kissé világosabb a kakasnál, különben mindenben megegyeznek.

A lábak sárgák.

Durva hibák: erősen foltos tollazat; fekete a köpeny-, a mell- és a szárny tollaiban, világos nyakszín, sok fehér vagy korom az alsó tollazatban, liszt.

 1. Fekete-fehér tarka (köznyelvben babos):     

KAKAS: Alapszíne zölden csillogó fekete. A mell, a far és a combok tollain tiszta fehér tollvégek vannak. A nyak- és nyeregtollazat, valamint a szárnyfedők finom fehér "V"-formájú tollvég rajzolattal rendelkeznek.

TYÚK: Fekete zölden csillogó alapszín, ahol a tollvégeken lehetőleg egyenletesen eloszló finom, tiszta fehér, "V"-formájú rajzolat látható. Az evezők és a faroktollak legyenek mindkét ivarnál lehetőleg fehér tollvégződésűek. A fekete alapszín az uralkodó. A fehér rajzolat az évek során erősödik. Egy-két túlnyomórészt fehér kézevező a kakasnál és főként az idősebb állatoknál megengedett.

A lábak sárgák, a szürke árnyalat megengedett.

Durva hibák: A fehér rajzolat túlsúlya, a tiszta fehér tollak, szegélyezettség vagy vörös és sárga tollak a nyak- és nyeregtollazatban.

 1. Kendermagos:

Minden toll a fekete és a világoskék többszörös váltakozásával enyhén ívesen keresztbe kendermagos. A kakas tollazatán azonos szélességűek, a tyúkén viszont a sötétebb tollrészek valamivel szélesebbek, mint a világosak. A laza tollazat miatt a rajzolat nem éles, az alsó tollazat csupán enyhén rajzos. A lábak sárgák, a tyúknál megengedett a szürkés árnyalat.

Durva hibák: a sok rozsdaszín; az evezőkön és a farok tollazatában ez erős liszt; ezüstös szegélyezettség a nyaktollazatban.

 1. Sárga kendermagos:

 A kakas sárga alapon kimondottan krémfehér "kendermagozású" egyenletes távolságban. A tyúk tollazatában a sárga tollhatár szélesebb, a pihés kendermagosság mattabb. Az alsó tollazat színe a sárgától a fehérig változhat. A kakasnál megengedett vörösen kendermagos váll. A lábak színe sárga.

Durva hibák: szürke alsótollazat; a tyúk párnájában a korom; más színű tollak.

 1. Gyöngyszürke kendermagos:

Minden toll a gyöngyszürke és a szürkésfehér többszörös váltakozásával enyhén ívesen keresztbe kendermagos. A kakas tollazatán azonos szélességűek, a tyúkén viszont a gyöngyszürke tollrészek valamivel szélesebbek. Az alsó tollazat gyengén rajzos. A lábak színe sárga.

Durva hibák: Sárga árnyalat, liszt, erősen mosott kendermagosság.

 

 1. Karvalyszínű:

KAKAS: A mell, a has, a lábtoll, a kézevezők és a farok szürke karvalyozott. A nyaktollazat vörösessárga, a nyeregtollazat aranysárga mindig sötétszürke szárcsíkokkal és fehér karvalyozottsággal. A hát, a vállak és a szárnyfedők telt narancsvörösek finom karvalyozottsággal. A karevezők belső része szürke, a külső része szürkés-fehér-sárga hullámos, a zárt szárny egy hullámos háromszínű szárnyháromszöget képez.

TYÚK: a test tollazata fogolyszínű alapszínnel, matt palaszürke karvalyos. Enyhe rozsda a szárnyakban engedélyezett. A nyaktollazat aranyszínű, szürke szárcsíkokkal és szürkésfehér karvalyozottsággal. A karevezők a köpenytollazat színére támaszkodnak. A kézevezők szürke karvalyosak. A farok sötét szürkésbarna, feketés szemcsézettséggel. A lábtollazat támaszkodik a test tollazat színéhez. Mind két ivarnál a karvalyozottság a laza tollazat miatt nem olyan élesen elválasztott és az alsó tollazat csak gyenge karvalyos.

A lábak sárgák.

Durva hibák: Kakas: a mell tollazatában sárga berakódások; hiányzó háromszínűség a karevezőkben. Tyúk: a fogolyszínű alapszín hiánya szemcsézettséggel, sok túl világos vagy lazacszínű toll a mellen. A KAKAS és a TYÚKNÁL: hiányzó vagy erősen nem egyenletes karvalyozottság; liszt.

 1. Aranynyakú           

KAKAS: Feje aranybarna. A nyak és a nyeregtollazat aranyszínű, telt fekete szárcsíkokkal, a tollgerinc is fekete. A hát és a vállak csillogó kárminvörösek. A szárnyfedőtollak (szárnyszalagok) feketék zöldes tollfénnyel. A karevezők belső zászlói feketék, a külsők barnák, az aranybarna szárnyháromszöget képezik. A kézevezők feketék barna külső szélekkel. A torok, a mell, a has, a comb, a lábtollazat zöldesen fénylő fekete színű.

TYÚK: Nyaktollazat olyan, mint a kakasnál. Az egész tollazat szürkésbarna, finom fekete szemcsékkel, de nincs szegélyezettség és idegszálszerű rajzolat. Lábtollazat olyan mint a test tollazata.

A lábak sárgák.

Durva hibák: Kakas: a barna szín jelenléte a fekete tollrészekben, a túl vörös nyak- és nyeregtollazat, átütő vagy a barna tollgerincek miatt szaggatott szárcsíkok, liszt a farokban, fekete szárnyháromszög. A tyúknál szalagozottság, vagy erősen kormos köpenytollazat, nagyon világos, vagy lazacszínű mell, hiányos, szaggatott vagy átütő szárcsíkok a nyaktollazatban.

 1. Kék- aranynyakú:

KAKAS: A fej, a nyak- és nyeregtollazat intenzív aranyszínű kék szárcsíkokkal; az arany a fejen a legsötétebb. A hát, a vállak és a szárnyfedők csillogó karmin-vörösek. A szárnyfedőtollak (szárnyszalagok) kékek. A kézevezők kékes szürkék világosbarna külsőszegéllyel. A karevezők belül kékes szürkék, kívül világosbarna, egy tiszta barna szárnyháromszöget képezve. A mell, a has, a combok. A lábtollazat és a farok kék.

TYÚK: A fej és a nyaktollazat aranyszínű, telt kék szárcsíkokkal. A testtollazat világos aranybarna finom kék szemcsékkel, de nincs szegélyezettség és idegszálszerű rajzolat. Lábtollazat olyan mint a test tollazata.

A lábak sárgák.

Durva hibák: Kakas: arany vagy barna a kék színű tollrészekben; túl vörös vagy túl sárga nyak- és nyeregtollazat, sok túl világos nem egyöntetű kék szín; áttűnő, vagy a barna tollgerincek miatt szaggatott szárcsíkok; sok kék a szárnyháromszögben. Tyúk: Szalagozottság vagy túl kék testtollazat; nagyon egyenetlen rajzolat a köpenytollazatban; túl világos vagy lazacszínű mell; hiányos, szaggatott vagy áttűnő szárcsíkok a nyaktollazatban.

 1. Ezüstnyakú:                       

KAKAS: A fej ezüstfehér. A nyak- és nyeregtollazat ezüstfehér széles, fekete szárnycsíkokkal. A hát, a vállak és a szárnyfedők ezüstfehérek. A kézevezők feketék fehér külső szegéllyel. A karevezők belső zászlója fekete, a külső zászló fehér, a szárnyháromszöget képezik. A szárnyfedőtollak (szárnyszalagok) zöldes csillogású fekete színűek. A farok zölden csillogó fekete. A mell, a has, a combok és a kloáka  tollak tiszta feketék. A lábtollazat fekete. Az alsó tollazat sötétszürke.

TYÚK: A fej ezüstszürke. A nyaktollazat ezüstfehér széles, fekete szárcsíkokkal. A test tollazatának alapszíne az ezüstszürke, és finom dús, lehetőleg ezüstös tollszél és idegszálszerű rajzolat nélküli fekete szemcsékkel. Az enyhén kivilágosodott felső mell egyenlőre megengedett. A lábtollazat támaszkodik a test tollazatát színére. Az alsó tollazat szürke.

A lábak sárgák.

Durva hibák: Kakas: sárga árnyalat, barna szín a háton, a vállakon és a szárnyfedőkön, rajzolat a mellen és a combokon, világos kloáka tollak, a fehér tollgerincek miatt szaggatott, hiányzó vagy átütő szárcsík-rajzolat; nem tiszta szárnyháromszög, liszt. Tyúk: túl világos alapszín, a fehér tollgerincek miatt szaggatott szárcsík-rajzolat, túl durva vagy szalagozottságra hasonlító szemcsézettség, erős ezüstös tollszegélyezettség; nagyon világos vagy lazacszínű mell, rozsda a tollazatban, liszt.

 1.  Barna szalagozott:

KAKAS: egyenletes telt aranybarna. Eltakart fekete berakódások a forma és jelleg a tyúkrajzolatának megfelelően a nyaktollazatában. Kevés látható fekete berakódások a nyaktollazatban, a szárnyakon és a combokon megengedett. Az alsó tollazat a toll kezdeténél telt barna, a maradék pihetollazat szürke. Minden tollgerinc telt aranybarna.

TYÚK: telt világosbarna elejétől végéig kivétel nélkül egyenletes tónussal. Minden tollgerinc aranybarna. A rajzolat patkóformájú kívülről befelé széles, telt világosbarna és keskeny, intenzív fekete szalagokkal váltva. Kézevezők barnák fekete berakódásokkal. A karevezők világosbarnák rajzolattal. A nagy farokfedő-tollak rajzolata olyan mint a test tollazata. A vezértollak feketék, barna külső szegéllyel. Az alsó tollazat szürkésbarna.

A lábak színe sárga.

Durva hibák: Mindkét ivarnál agyag-, vagy szürkésbarna alapszín, fekete tollgerinc, fehér az evezőkben vagy a farokban, a tyúkoknál elmosódott, vagy hiányzó rajzolat, az összképben erős kiegyenlítetlenség.
 

 1. Ezüstszínű szalagozott:

KAKAS: A fej, a nyak- és nyeregtollazat ezüstfehér zölden csillogó fekete szárcsíkokkal, melyek a toll felső részen a tollgerincnél fehérrel szaggatottak. A torok, a mell, a has, a combok és a lábtollazat fekete fehér szegéllyel a tollvégén. A hát, a vállak és a szárnyfedők ezüstfehérek. A szárnyfedőtollak (szárnyszalagok) feketék, fehér szegéllyel engedélyezett. A karevezők belső zászlója fekete, a külső zászló fehér a szárnyháromszöget képezve. A kézevezők feketék, fehér tollszél a fedőtollakban engedélyezett. Az alsó tollazat szürke.

TYÚK: a fej az ezüstfehértől az ezüst-szürkéig terjedhet. A nyaktollazat az ezüstfehértől az ezüst-szürkéig terjedhet, többszörös fekete rajzzal hasonló mint a köpenytollazat és széles fehér díszszegéllyel. A köpenytollazat kékes-szürkétől egészen az acél-szürkéig terjedhet, többszörös a tollformát követő fekete szalagokkal és sötét tollgerinccel. A combtollazat rajzolatos. A karevezők belső zászlója fekete, a külső zászlója szalagozott alaprajzolattal. A kézevezők feketék melírozott külsőszéllel. A farok fekete, a felső vezértollak lehetőleg sejthető rajzolattal. A lábtollazat ugyan olyan színű mint a köpenytollazat felismerhető alaprajzolattal. Az alsó tollazat szürke.

A lábak sárgák.

Durva hibák: Kakas: sárgás árnyalat, barna a tollazatban, nem szaggatott vagy áttűnő szárcsíkok a nyak- és nyeregtollazatban; hiányzó vagy pancsolt szegélyezettség a mellen, a hason és a combokon. Tyúk: barna színárnyalat az egész tollazatban, egyszerű és nem szaggatott nyakrajzolat; elmosódott vagy mohás rajzolat. Fehér alsó tollazat és liszt mindkét ivarnál.

 1. Nyírfaszínű:

A kakas fej, nyak és nyeregtollazata ezüstfehér, fekete szárcsíkokkal. A szárnyfedők és a hát ezüstfehér. A mell fekete, keskeny ezüst szegélyezettséggel, mely a begyre is lehúzódik. Az idősebb kakasoknál a mélyebbre húzódó ezüst szegélyezettség is megengedett. A többi toll zölden csillogó, fekete színű.

A tyúk feje, nyaka és melle olyan, mint a kakasé, a többi toll zölden csillogó, fekete színű. Az alsó tollazat mindkét ivar esetében a feketétől a szürkésfeketéig változik. A láb színe zöldesfekete, lehetőleg sárga talppal.

Durva hibák: Hiányzó vagy nagyon pancsolt szegélyezettség, valamint fehér tollgerincek a mellen; szegélyezettség a combokon és a hason. Rajzolat a tyúk köpenytollazatában, liszt, mindkét ivar nyaktollazatában erősen átütő szárcsík-rajzolat. A kakas nem teljesen tiszta színű fedői és a tyúk kissé feketésebb feje és tarkója nem durva hiba.

 1. Fehér- fekete columbia    

KAKAS: a fej fehér. A nyaktollazat felső harmada fehér, intenzív fekete szárcsíkokkal és éles ezüstfehér szegéllyel. A felsőhát tollai a nyaktollazat alatt egy jól kifejlett csepprajzolatot mutatnak. Enyhe nyeregtoll-rajzolat engedélyezett. A karevezők belső zászlója melyen fekete, a külső zászlója fehér, úgyhogy a zárt szárny majdnem fehérnek tűnik. A kézevezők lehetőleg feketék, fehér külsőszéllel. A farok tiszta fekete, a fedőtollak feketék zöldes fénnyel. A kicsi melléksarlók éles fehér szegéllyel rendelkeznek.  Lábtollazat fehér, fekete rajzolattal. A test többi tollazata tiszta fehér. Az alsó tollazat szürke, az alaphoz közeledve világosabb.

TYÚK: olyan mint a kakas, csak a nyaktollazat rajzolata, a kerekebb tollak miatt valamennyivel szélesebb. A hát és a nyereg tiszta fehér. A farokfedőtollak feketék, éles fehér szegéllyel. A lábtollazata megfelel a kakasénak.

A lábak színe sárga.

Durva hibák: A kakas erős sárga színe, a tyúk tollazatának sárga árnyalata, fekete tollak a háton, túl sok fehér a fiatal kakasok farkában, a nyaktollazat  átütő rajzolata, a kézevezőkben túl kevés fekete színanyag.

 1. Fehér- kékcolumbia:           

Rajzolatában és alapszínben megegyezik a fehér fekete-kolumbiával, viszont a fekete szín helyett telt szürkéskék van jelen, mely a kakasnál valamivel sötétebb. A lábak sárgák.

Durva hibák: Ugyanazok a rajzolatban jelentkező hibák, mint a fehér fekete kolumbia esetében. Erős sárga árnyalat; fekete rajzolatú és zölden csillogó tollak.

 1. Sárga –fekete columbia:  

Kakas és tyúk majdnem megegyező rajzolatú. A fej tiszta sárga. A nyaktollazat széles, mély fekete szárcsíkokkal és sárga szegéllyel. A felsőhát tollai egy fekete csepprajzolatot mutatnak. A kakas nyeregtollazata finom rajzolattal. A tyúk nyerge tiszta sárga. A tyúk felsőszíne megfelel a kakas mellszínének. A farok fekete, A kakas kicsi sarlótollai és a tyúk farokfedőtollai sárga szegélyezettek. A kakas fősarlóiban és a tyúk nagy farokfedőtollaiban sárga szegély engedélyezett. A kézevezők túlnyomóan fekete, sárga külső széllel. A karevezők belülőröl feketék, kivülről sárgák, úgyhogy a zárt szárny sárgának tűnik. A látollazat sárga fekete rajzal. A többi tollazat tiszta sárga. Az alsó tollazat világosszürke. A lábak színe sárga.  

Durva hibák: Erősen vöröses felső szín / a kakasnál a szárnyfedők enyhe vöröses tónusa megengedett/, a fekete szín jelenléte ott, ahol az nem lehetne, liszt.

 1. Sárga –kék columbia:

Rajzolatában és alapszínben megegyezik a sárga fekete-kolumbiával, viszont a fekete szín helyett telt szürkéskék van jelen, mely a kakasnál valamivel sötétebb. Valamivel világosabb színtónusok az összképben megengedett. A lábak sárgák.

Durva hibák: Ugyanazok a rajzolatban jelentkező hibák, mint a sárga fekete kolumbia esetében. Fekete rajzolatú és zölden csillogó tollak.

 1. Arany búzaszínű:

KAKAS: A fej, nyak- és nyeregtollazat barnavörös aranyszínű szegéllyel, nincsenek szárcsíkok, a vállak, a szárnyfedők és a hát világos vörösbarna. A mell, a has és a combpárnák feketék világosabb alsótollazattal, enyhe barna rajzolat a mellben megengedett. A karevezők kívül aranybarnák, a szárnyháromszöget képezve, belül matt fekete. A kézevezők matt feketék barna külsőszéllel. A szárnyszalagok feketék zöld fénnyel. A farok fekete zöld fénnyel, a nagy fedőtollaknak a barna bekeretezése engedélyezett. TYÚK: a fej és a nyaktollazat aranybarna, kevés matt fekete rajzolat engedélyezett. A hát- és a köpenytollazat búzaszínű. A mell, a has- és a combpárnák a világos búzaszínűtől a zsömleszínűig terjedhet. Búzaszínű farokfedők, szürkésfekete, bőrbarnán árnyékolt vezértollakon. Az evezők búzaszínűek, a karevezők belsőzászlói feketék. Valamivel sötétebb vagy világosabb tónus az összképben engedélyezett. A lábak színe sárga.

Durva hibák: Sok barna a kakas farkában; moha vagy borsókásság a tyúk köpenytollazatban; a tyúk túl világos, fehéres vagy túl sötét, vöröses köpenyszíne a tyúknak, liszt.

 1. Ezüst búzaszínű

KAKAS: A nyak- és a nyeregtollazat szalmasárga, enyhe ezüst szegéllyel. És barnás szárcsíkrajzolattal. Az alsó részben. A szárnyfedők és a hát a telt narancsvöröstől a barnavörösig terjedhet.  A szallagok feketék, zöldes fénnyel. A kézevezők matt feketék, fehéres külsőszéllel. A karevezők külső zászlója sárgásfehér, a szárnyháromszöget képezve, a belső zászló matt fekete; barnás túlfutások a külső- és belső zászlók közt engedélyezett. A mell, a has és a combpárnák feketék, világosabb alsótollazattal, enyhe sárgás fehér vagy barnás rajzolat a mellben engedélyezett. A farok fekete, zöld fénnyel. A nagy fedőtollaknál ezüstbarnával átültetett tollszél engedélyezett. TYÚK: A fej zsömleszínű. A nyaktollazat matt aranybarna, ezüst szegéllyel, kevés matt fekete rajzolat engedélyezett. A hát és a köpenytollazat világos búzaszínű. A mell, a has és a combpárnák elefántcsontszínű. Világos búzaszínű farokfedő szürkésfekete, barnás árnyékolt vezértollak. Az evezők világos búzaszínűek, fekete belső karevező zászlókkal. Valamivel sötétebb vagy világosabb tónus az összképben engedélyezett. A lábak színe sárga.

Durva hibák: Kakas túl sötét, barnás színe a háton és a szárnyfedőkön; sok ezüst a farokban; moha vagy borsókásság a tyúk köpenytollazatában, valamint a túl fehéres köpenyszín, hiányzó ezüstszegélyezettség a nyaktollazatban.

 1. Arany porcelánszínű       

KAKAS: a fej világos aranybarna. A nyak- és nyeregtollazat aranybarna, enyhe fekete szárcsíkrajzolattal, a tollvégeken egy kicsi fekete petty finom fehér gyöngyrajzolattal. A szárnyfedők vörösbarnák; enyhe rajzolat egyenlőre engedélyezett. A nagy szárnyfedőtollak (szalagok) aranybarnák fekete pettyel és fehér gyönggyel a végeken. A karevezők kívül aranybarnák, a szárnyháromszöget képezve, belül feketék. A kézevezők feketék, barna külsőszéllel. A kár- és kézevezők végén többé kevésbé kifejlett fehér végpöttyel. A mell-, has- és combtollazat világos aranybarna fekete pöttyel és finom fehér gyönggyel. A farok fekete, zöld fénnyel és finom fehér tollvégekkel. A lábtollazat támaszkodik a mell- és a hastollazathoz. Láb és csőrszín sárga. Az írisz színe narancsvörös. TYÚK: az összes szín és rajzolatképe megfelel a kakas mellének. Valamivel világosabb alapszíntónus a mellen és a hason engedélyezett. A nyaktollazat fénylő aranybarna, fekete szárcsíkokkal, a tollvégeken kicsi fekete pettyel és finom fehér gyöngyrajzolattal. A szárnyfedők (szalagok), evezők és lábtollazat mint a kakasnál. A vezértollak feketék finom fehér tollvégekkel. A láb- és csőrszín valamint az írisz színe olyan mint a kakasnál. A puha tollstruktúra miatt a rajzolati színek nem mindenhol élesen elhatároltak. Amíg még a fiatal kakasok és tyúkoknál a fehér gyöngyrajzolat csak finoman van jelen, az öreg madaraknál nagyobb és egyenletesebben van kifejlődve, úgyhogy a szalagok tisztábban látszódnak.

Durva hibák: túl agyagszínű, túl vöröses vagy erősen egyenetlen alapszín; az alapszín túl sűrű mohás tűzdeltsége, nagyon nem tiszta, sok túl nagy vagy hiányzó rajzolat; hiányzó vagy nagyon egyenetlen szalagrajzolat; túlnyomóan fehér kézevezők, vagy a karevezők és a lábtollazat túlnyomórész tűzdelt fehér színe; túl világos alsótollazat.

 

Tollstruktúrák:

Sima: A tollazat puha és bőséges piheképződésű.

Fodros: A fedőtollazat tollai jól feltekert loknikat képeznek (legalább félfordulat). A fejhez felérő nyaktollazat tollai nyaki gallért, fodrot alkotnak. Minden toll széles zászlójú. Csak az evezőkben és a farokban van kevesebb zárt toll a simatollúéhoz képest.

Súly: kakas 850 g, tyúk 750 g.

Keltető tojás minimális súlya: 35 g.

Tojáshéjszín: Barna

Éves tojáshozam: 80 db.

Gyűrűnagyság: kakas 16mm, tyúk 15mm.

 
Törpe páduai
 
Naptár
2019. Január
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
<<   >>
 
Pontos Idő
 
Számláló
Indulás: 2008-11-09
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Díszbaromfisok, galambászok
 

Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!    *****    RIZLINGDAYS BLOG ! MAKEUP, STUDY TIPS AND ALLDAYS FOR YOU ABOUT ME    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    REAVER GROVE | urban fantasy frpg