Törpe Cochin-Selyemtyúk- Lábtollas Törpetyúk És Bóbitás Fajtaklub
Törpe Cochin-Selyemtyúk- Lábtollas Törpetyúk És Bóbitás Fajtaklub
Törpe cochin
 
Menü
 
Kiállítások
 
Fordítások/cikkek
 
Klubtagok a neten
 
M.G.K.SZ. és Fajtaklubok
 
Fajtaklub Alapszabálya

A Magyar Galamb és Kisállattenyésztők Országos Szövetségének

Törpe Cochin, Kelet-ázsiai Selyemtyúk, Törpe Lábtollas, és Bóbitás Fajtaklub alapításának szervezeti és működési szabályzata

 

1. A fajtaklub alapítása

A fajtaklub megalakulásának ideje: 2007.szeptember 09. 10:00

A megalakulás helye: Monor, Kisállat Börze

A jelenlévők névsora:

Szénási Gábor (MGKSZ Díszszárnyas és Prémesállat Szakosztály elnök)

Takács Lajos, Horváth János, Nagy Sándor, Kemény László, Dankó András, Balogh Béla, Baráth András, Szucskó Sándor, Vidákovics Róbert, Grúber Károly, Kiss László

A jelenlévők igazolták tagságukat a szövetség valamely tagegyesületében. A tagok a helyszínen a jegyzőkönyvet aláírták.

A fajtaklub tisztségviselői a jelenlévők többségi szavazatával a következőképpen alakult:

Elnök: Horváth János

Titkár: Nagy Sándor

Pénztáros: Horváth János

Bírálói-és szakelőadó: Takács Lajos

 

2. A fajtaklub működése

A fajtaklub szakmai irányítását a szövetség illetékes szakosztályán keresztül végzi, működésében a meghatározott fajtájú kisállatok tenyésztésének standard szerinti irányítását szolgálja. A klubtagok feladata a kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkező egyedek tenyésztése és a tenyésztési információk továbbadása, közzététele. A fajtaklub éves programjában tagsági összejövetelek, szakmai előadások, tanulmányi utak, és klubkiállítások szervezése is szerepel. A fajtaklub munkáját a tagok által 3 évre választott vezetőség irányítja.

 

3. A vezetők feladatköre

A fajtaklub elnökét a tagjai választják, aki felel a klub működéséért. Az országos szakosztály ülésein képviseli a fajtaklub érdekeit, szavazati jogával elősegíti a szakosztály és a fajtaklub működését. Munkájának eredményesebbé tétele céljából a szakelőadó vezetésével "szakmai bizottságot" hoznak létre.

A fajtaklub titkára nyilvántartja a klub tagjait, kapcsolatot tart a szövetség szakosztályával, más fajtaklubokkal. Szükség szerint az elnök feladatait is elvégzi.

A pénztáros a fajtaklub gyűlésén meghatározott működési hozzájárulást pénzátvételi bizonylat ellenében átveszi, azt kezeli, pénztárkönyvben rögzíti. A klubvezetőséggel együtt a pénzvagyonért anyagilag felelős. Kifizetést csak az elnök, meg a titkár hozzájárulása és aláírása alapján teljesíthet.

A szakelőadó a fajtaklub szakmai vezetője, aki a klubtagság által tenyésztett kisállatok fajtaleírás szerinti betartásával illetve a fejlődést mutató tenyésztési eredmények ismertetésével és véleményezésével tartja a kapcsolatot a klub és a szövetség standard bizottsága között. Feladata a fajtaleírás érvényesítése. Kiállítási szezonban szervezi az országos rendezvényeken való szereplést. A szakszerű bírálat biztosítására a Bíráló Testületnek javaslatot tesz a bíráló személyeket illetően. A klubtagság által tenyésztett kisállatok fajtatisztaságának megóvásáért az elnökkel egyetemlegesen felelős. Kötelessége a szakszerűtlen, fajtarontó beavatkozások megakadályozása, a tenyésztésre vonatkozó mindenkori szakmai tanácsadás.

A vezetőségi tagok döntési joggal vesznek részt az elnökségi ülésen.

 

4. Tagfelvétel

 A fajtaklub tagja csak az a tenyésztő lehet, aki az MGKSZ valamelyik tagegyesületének tagja. Felvételét a fajtaklubba belépési nyilatkozat kitöltésével kérheti. A felvételről egyszerű többségi szavazáson a klubtagság dönt.

A tagnyilvántartás a tenyésztők következő adatait tartalmazza:

- szövetségi törzsszám

- név

- lakcím

- a klubtag egyesületének neve

- elért tenyésztői minősítés

- bíráló esetén besorolásának kategóriája

- az általa tenyésztett fajták

 

5. A tagok jogai

Minden nyilvántartott klubtag részt vehet a klub összejövetelein, rendezvényein.

- Az összejöveteleken felszólalhat, indítvánnyal élhet

- Választások esetén gyakorolhatja választói jogát

- Részt vehet a fajtaklub által rendezett kiállításon

 

6. A tagok kötelességei

- Minden tag köteles emberi és tenyésztői kötelességével pozitívan hozzájárulni a fajtaklub céljainak megvalósításához

- Elfogadni és megtartani a fajtaklub és a szövetség szabályzatát

- Általa tenyésztett kisállat legszebbnek és legjobbnak tartott egyedeit a fajtaklub kiállításon lehetőségei szerint minél nagyobb számban bemutatni, ami minimum 5 darab

- Hozzájárulási díjat fizetni, határidő a tárgyév január 31-e

 

7. A tagsági viszony megszűnése

- Kilépés: írásbeli nyilatkozattal

- Kizárás: a klub közgyűlésén hozott határozat alapján

- Törlés: kötelezettségmulasztás miatt klubgyűlési határozat alapján

- Elhalálozás

- A fajtaklub megszűnése esetén

 

8. A fajtaklub pénzkezelése és költségvetése

 A fajtaklub nem lévén önálló jogi személy, tagdíjat nem szed. A klub működésének érdekében a tagok működési hozzájárulási díjat fizetnek. Ennek összegét az alakuló gyűlés, majd az évenkénti klubgyűlés határozza meg. A megállapított összeget a tagok kötelesek a megállapított határidőig a pénztárosnak befizetni. A pénztáros a bevételt és kiadást bizonylatokon köteles igazolni. A pénzmozgást pénztárkönyvben kell összesíteni, és eredményét az éves klubgyűlésen a tagsággal ismertetni. A pénztáros éves pénzügyi tervet készít.

 

9. Bírálati feladatok

A klub a bírálói továbbképzésen eredményesen részt vevő bírálókat a Bíráló Testülethez benyújtott igény alapján kérheti fel az adott fajta szakszerű minősítésére.

 
Törpe páduai
 
Naptár
2018. Augusztus
HKSCPSV
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
 
Pontos Idő
 
Számláló
Indulás: 2008-11-09
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Díszbaromfisok, galambászok
 

ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést &#8222;BECSÜLET KASSZÁS&#8221; alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!