Törpe Cochin-Selyemtyúk- Lábtollas Törpetyúk És Bóbitás Fajtaklub
Törpe Cochin-Selyemtyúk- Lábtollas Törpetyúk És Bóbitás Fajtaklub
Törpe cochin
 
Menü
 
Kiállítások
 
Fordítások/cikkek
 
Klubtagok a neten
 
M.G.K.SZ. és Fajtaklubok
 
Törpe Cochin fajtaleírása

 

 

 

 Törpe cochin

Származás: Kína. 1886-ban bevezették Németországba.

Összbenyomás: tömeges, mélyállású tyúkocska, széles lekerekített, előröl mélyen hordozott testel. Nagyon telt, puha, pihetoll gazdag tollazattal, mely minden formát lekerekít (toll labda).

Fajtajellegek a kakasnál:

Törzs: nagyon széles és teltnek tűnő; előre dőlt test; melyállású.

Nyak: rövid; telt, széles, puha nyaktollazattal, mely a vállakra és a hátra esik.

Hát: széles, rövid; a far irányába emelkedő.

Vállak: széles, nem kiálló.

Szárnyak: kicsi, de széles, erősen testhez simuló, a pihetollazatban beágyazódva.

Nyereg: erősen kifejlett nyeregtollazat.

Farok: puha tollakból álló, jól zárt far, mely rövid, széles és telt tollazatú továbbá érősen domborúan ívelt és minden oldalról lekerekített.

Mell: széles és telt, mélyen hordozva.

Has: telt; puha; toll gazdag.

Fej: viszonylag kicsi.

Arc: sima; a szemek fölött finom tollakkal kitöltve.

Taréj: egyszerű; kicsi; egyenes tartású; egyenletes cakkozással.

Állebenyek: jól lekerekített; vékony szövetűek.

Füllebenyek: vörösek.

Szemek: az írisz színe vörös; narancsszínű írisz engedélyezett, a feketék- és a nyírfaszínűeknél vörösbarna színű írisz engedélyezett.

Csőr: rövid; erős; a színe hasonlít az adott lábszínhez.

Combok: erősek; rövidek; toll gazdagok; erős párnaképződéssel; jól kifejlett sarkantyútollakkal, melyek puha tollakból állnak.

Lábak: rövidek; erősen tollazok.

Lábujjak: négy darab; középhosszúak; a középső- és a külső lábujj erősen tollas.

Tollstruktúrák:

Sima: a tollazat puha és telt, dús pihetollazattal.

Fodros: A fedőtollazat jól felgöngyölített fodrokat képez (minimum egy fél fordulat). A fejhez feligazított nyaktollak egy gallért képeznek. Minden tollnak széles zászlója van. Csak az evezők és a farok kevesebben zárt, mint a simatollúaknál.

Fajtajellegek a tyúknál:
Az összbenyomásban tömegesebb, mint a kakas, mert melyebb, előre dőltebb tartása van és a lazább tollazattal rendelkezik. A nyeregpárnak nagyon teletek, domborúak és mint far, a legmagasabb pont a farok közepe után emelkedő. Fej, taréj és állebenyek tetszősebb mint a kakasnál.


Durva hibák a fajtajellegben:
Keskeny vagy hosszú test; magas állás; feligazított tartás; túl lapos, hegyes vagy nyitott far (túl kevés labdaforma); túl gyenge párna- és sarkantyútoll-képződés; hiányzó középső lábujj tollazat; fehér szín a füllebenyekben.

Színváltozatok:

Utasítás: minden színváltozat a fodros tollazatban is elismert


 
Törpe páduai
 
Naptár
2018. Június
HKSCPSV
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
<<   >>
 
Pontos Idő
 
Számláló
Indulás: 2008-11-09
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Díszbaromfisok, galambászok
 

ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést &#8222;BECSÜLET KASSZÁS&#8221; alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!