Törpe Cochin-Selyemtyúk- Lábtollas Törpetyúk És Bóbitás Fajtaklub
Törpe Cochin-Selyemtyúk- Lábtollas Törpetyúk És Bóbitás Fajtaklub
Törpe cochin
 
Menü
 
Kiállítások
 
Fordítások/cikkek
 
Klubtagok a neten
 
M.G.K.SZ. és Fajtaklubok
 
Törpe Cochin fajtaleírása

 

 

 

 Törpe cochin

Származás: Kína. 1886-ban bevezették Németországba.

Összbenyomás: tömeges, mélyállású tyúkocska, széles lekerekített, előröl mélyen hordozott testel. Nagyon telt, puha, pihetoll gazdag tollazattal, mely minden formát lekerekít (toll labda).

Fajtajellegek a kakasnál:

Törzs: nagyon széles és teltnek tűnő; előre dőlt test; melyállású.

Nyak: rövid; telt, széles, puha nyaktollazattal, mely a vállakra és a hátra esik.

Hát: széles, rövid; a far irányába emelkedő.

Vállak: széles, nem kiálló.

Szárnyak: kicsi, de széles, erősen testhez simuló, a pihetollazatban beágyazódva.

Nyereg: erősen kifejlett nyeregtollazat.

Farok: puha tollakból álló, jól zárt far, mely rövid, széles és telt tollazatú továbbá érősen domborúan ívelt és minden oldalról lekerekített.

Mell: széles és telt, mélyen hordozva.

Has: telt; puha; toll gazdag.

Fej: viszonylag kicsi.

Arc: sima; a szemek fölött finom tollakkal kitöltve.

Taréj: egyszerű; kicsi; egyenes tartású; egyenletes cakkozással.

Állebenyek: jól lekerekített; vékony szövetűek.

Füllebenyek: vörösek.

Szemek: az írisz színe vörös; narancsszínű írisz engedélyezett, a feketék- és a nyírfaszínűeknél vörösbarna színű írisz engedélyezett.

Csőr: rövid; erős; a színe hasonlít az adott lábszínhez.

Combok: erősek; rövidek; toll gazdagok; erős párnaképződéssel; jól kifejlett sarkantyútollakkal, melyek puha tollakból állnak.

Lábak: rövidek; erősen tollazok.

Lábujjak: négy darab; középhosszúak; a középső- és a külső lábujj erősen tollas.

Tollstruktúrák:

Sima: a tollazat puha és telt, dús pihetollazattal.

Fodros: A fedőtollazat jól felgöngyölített fodrokat képez (minimum egy fél fordulat). A fejhez feligazított nyaktollak egy gallért képeznek. Minden tollnak széles zászlója van. Csak az evezők és a farok kevesebben zárt, mint a simatollúaknál.

Fajtajellegek a tyúknál:
Az összbenyomásban tömegesebb, mint a kakas, mert melyebb, előre dőltebb tartása van és a lazább tollazattal rendelkezik. A nyeregpárnak nagyon teletek, domborúak és mint far, a legmagasabb pont a farok közepe után emelkedő. Fej, taréj és állebenyek tetszősebb mint a kakasnál.


Durva hibák a fajtajellegben:
Keskeny vagy hosszú test; magas állás; feligazított tartás; túl lapos, hegyes vagy nyitott far (túl kevés labdaforma); túl gyenge párna- és sarkantyútoll-képződés; hiányzó középső lábujj tollazat; fehér szín a füllebenyekben.

Színváltozatok:

Utasítás: minden színváltozat a fodros tollazatban is elismert


 
Törpe páduai
 
Naptár
2018. Június
HKSCPSV
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
<<   >>
 
Pontos Idő
 
Számláló
Indulás: 2008-11-09
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Díszbaromfisok, galambászok
 

Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG